BlackBerry Messenger Enterprise (BBMe)

30 januari 2023

BlackBerry Messenger Enterprise (BBMe) wat is het en wat kunt u ermee?
BBMe is een beveiligd berichtenplatform waarmee organisaties hun communicatie op verschillende manieren kunnen beveiligen.Ten eerste maakt BBMe gebruik van end-to-end encryptie om de vertrouwelijkheid van berichten en gegevens die tussen gebruikers worden gedeeld te beschermen. Dit betekent dat alleen de verzender en de beoogde ontvanger het bericht kunnen inzien en lezen, waardoor onbevoegde toegang of onderschepping door derden wordt voorkomen.

Ten tweede heeft BBMe een gecentraliseerd beheersysteem waarmee beheerders de toegang tot het berichtenplatform kunnen bewaken en controleren. Dit omvat de mogelijkheid om de toegang in te trekken, beleid en controles in te stellen en het gebruik te controleren. Dit kan organisaties helpen ervoor te zorgen dat alleen bevoegde gebruikers het berichtenplatform gebruiken en dat zij het gebruiken in overeenstemming met het bedrijfsbeleid.

In het licht van de recente boete voor Morgan Stanley voor het gebruik van WhatsApp en andere niet-goedgekeurde chatoplossingen, kan BBMe organisaties helpen soortgelijke boetes te voorkomen door een veilig en compliant berichtenplatform met archivering mogelijkheden te bieden. Bovendien voldoet BBMe aan diverse voorschriften zoals HIPAA, SOC 2 en GDPR, wat organisaties kan helpen te voldoen aan de vereisten voor gegevensbescherming en privacy.

BBMe biedt dus een veilige en compliant messaging-oplossing die organisaties kan helpen hun communicatie te beschermen en te voldoen aan wettelijke vereisten.

TwentyNice is uw partner voor BBMe
TwentyNice is sinds haar oprichting in 2009 BlackBerry partner. Onze consultants zijn volledig gecertificeerd voor de inrichting van de BBMe oplossing en hebben hier ruime ervaring mee.

TwentyNice is daarnaast de enige partner in de BeNeLux gecertificeerd voor het aanbieden van BBMe als een managed service. Dit betekent dat uw organisatie BBMe als managed dienst kan afnemen, beheer en ondersteuning wordt door TwentyNice uitgevoerd zodat uw IT organisatie niet nog een oplossing te beheren heeft.

Hoe ziet een BBMe implementatie eruit?
Hoe ziet een implementatie er concreet uit en hoeveel tijd kost dit?Dit zijn veel gestelde vragen die wij graag beantwoorden. BBMe is een relatief snel te implementeren oplossing welke binnen een dag opgeleverd kan worden.

Tijdens een implementatie wordt een BlackBerry Cloud UEM tenant aangemaakt, of de omgeving wordt op het hosted platform van TwentyNice ingericht. Vervolgens activeren we de BBMe service en worden de Activation profielen ingericht. In het Activation profiel wordt bepaald op welke OS-en BBMe gebruikt mag worden maar ook op bijvoorbeeld hoeveel toestellen een gebruiker BBMe mag gebruiken. In het BBMe profiel worden de restricties voor de BBMe app bepaald. Vervolgens richten we groepen in voor de distributie van de profielen.Met BBMe kan een Org connect ingericht worden, met Org connect kunnen gebruikers uit verschillende organisaties elkaar zoeken en toevoegen aan communicatie groepen.Na het testen van de ingerichte instellingen worden de gebruikers opgevoerd, dit kan middels AD koppeling, handmatig of een CSV file.Tot slot vindt er kennisoverdracht plaatsen en kan BBMe in gebruik genomen worden.

Meer weten?
Wilt u meer weten over BBMe en onze diensten, neem gerust contact op, wij helpen u graag verder!

TwentyNice