Zakelijke enrollmentprogramma’s zoals DEP, KME, ZTE en Autopilot in combinatie met een UEM-oplossing bieden vele voordelen voor zowel de eindgebruiker als het beheer van uw organisatie. Bent u benieuwd hoe u het uitrolproces van nieuwe apparaten kunt vereenvoudigen door gebruik van DEP, KME, ZTE of Autopilot? U bent welkom voor een nadere kennismaking bij ons op kantoor in Utrecht of voor een afspraak op afstand.

Ervaren UEM consultants
Technische advies selectie UEM
Implementatie en support

Meer informatie over onze uem-oplossingen

Benieuwd naar onze uem-oplossingen? Neem gerust contact op, wij helpen u graag!

Bel: +31(0)20-8201846 Stuur een mail

Zakelijke enrollmentprogramma’s

Apple, Google, Samsung en Microsoft hebben speciaal voor het vereenvoudigen van de uitrol van zakelijke apparaten enrollmentprogramma’s in het leven geroepen. Apple DEP (Device Enrollment Program) is onderdeel van Apple Business Manager en geschikt voor het uitrollen van Apple-apparaten. Samsung heeft met Knox Mobile Enrollment (KME) een programma ontwikkeld voor het uitrollen van Samsung-apparaten. Google heeft Zero Touch Enrollment (ZTE) gelanceerd voor Android vanaf Oreo (8.0) of een Pixel-telefoon vanaf Android Nougat (7.0). Tot slot is er Autopilot voor het management van apparaten van Windows 10, Windows 11 en hoger.

Apple DEP als een van de enrollmentprogramma’s

DEP is samen met Apps&Books (voormalige VPP, volume purchase program) onderdeel van Apple Business Manager. Voor het gebruik van DEP is het van belang DEP-devices aan te schaffen bij een Apple Authorized reseller. Het achteraf toevoegen van apparaten aan DEP is mogelijk, maar een arbeidsintensieve klus. Met DEP kunt u het uitrolproces optimaliseren, standaard schermen weghalen en corporate branding en Managed Apple-ID toevoegen. Zodra het apparaat aangezet wordt, maakt deze contact met Apple en vervolgens met de UEM-oplossing, om zo direct de juiste configuraties te ontvangen. Na het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord wordt alles automatisch naar het apparaat gepushed en is de gebruiker klaar om aan de slag te gaan.

Apple Business Manager

Met een Managed Apple-ID kan uw organisatie apps aankopen en via de UEM-oplossing naar de Apple-apparaten distribueren. DEP kan ook ingezet worden om apparaten Supervised uit te rollen. In deze modus heeft uw organisatie volledige controle over de apparatuur en kunnen zakelijke apps bijvoorbeeld niet van het apparaat verwijderd worden.

Samsung KME

Knox Mobile Enrollment (KME) is beschikbaar voor Samsung-apparaten met Android OS Lollipop of hoger. Er wordt een koppeling gemaakt tussen het KME-portal en uw UEM-oplossing. Wanneer het apparaat aangezet wordt, maakt deze contact met Samsung en vervolgens met de UEM-oplossing, waarna de configuraties gepushed worden naar het KME-apparaat. De standaard uitrolschermen zijn aan te passen en ongewenste setup-stappen, zoals accountregistraties bij Google en Samsung-apparaten of de mobiele provider, kunnen worden overgeslagen. Inzet van KME maakt het leven van de eindgebruiker en beheerder een stuk eenvoudiger.

ZTE

Android vanaf Oreo (8.0) en Pixel-telefoons vanaf Android Nougat (7.0) kunt u zorgeloos uitrollen met Zero Touch Enrollment (ZTE). Bij ZTE wordt er een koppeling gemaakt tussen uw ZTE-portal en de UEM-oplossing. Wanneer u het apparaat opstart, worden automatisch alle instellingen gepushed. Hierdoor kan uw medewerker binnen no-time aan de slag met een volledig beheerd, geconfigureerd en beveiligd apparaat.

Autopilot

Voor de komst van Autopilot werd het uitrollen van Windows-apparaten door middel van Images gedaan. Met Autopilot is deze manier voor Windows 10 management verleden tijd! Hiermee wordt Windows 10 management namelijk een stuk eenvoudiger. Het apparaat kan rechtstreeks aan de eindgebruiker afgeleverd worden. Door de integratie van Autopilot met uw UEM-oplossing worden policies en configuraties automatisch gepushed. Het uitrolproces wordt met dit Windows 10 management bijna geheel geautomatiseerd. De enige actie die nodig is aan de gebruikerskant is het selecteren van een netwerk en het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord. De inzet van Windows 10 management door middel van een UEM-oplossing en in combinatie met Autopilot zorgt voor een fijne ervaring voor uw eindgebruiker en een stuk minder werk voor uw beheerder.

Ontvang hulp bij de inzet van enrollmentprogramma’s

Naast hulp bij het configureren van de enrollmentprogramma’s DEP, KME, ZTE en Windows 10 management in combinatie met Autopilot, adviseert TwentyNice u graag over een passende UEM-oplossing. Denk hierbij aan MobileIron, Workspace ONE, BlackBerry of Microsoft Endpoint Manager. Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden van enrollmentprogramma’s of wilt u gebruikmaken van onze uitgebreide dienstverlening? Bel dan naar +31(0)20-8201846 of stuur een e-mail naar info@TwentyNice.com.