Android Enterprise is dé oplossing voor zakelijk gebruik van Android-apparaten. Of u nu use cases heeft voor BYOD, COPE, COBO of COSU: met een UEM-oplossing in combinatie met Android Enterprise kunt u aan de slag! Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag!

Ervaren UEM consultants
Technische advies selectie UEM
Implementatie en support

Meer informatie over onze uem-oplossingen

Benieuwd naar onze uem-oplossingen? Neem gerust contact op, wij helpen u graag!

Bel: +31(0)20-8201846 Stuur een mail

De uitrolmogelijkheden van Android Enterprise

Android Enterprise is voor het eerst geïntroduceerd in Android 5.0. Lollipop. Het is geïntegreerd in het OS en te configureren door middel van een UEM-oplossing. Daarnaast biedt Android Enterprise een viertal uitrol mogelijkheden, namelijk: BYOD, COPE, COBO en COSU.

BYOD - Bring Your Own Device

In een BYOD scenario wordt er een Work Profile op het apparaat aangemaakt. Vanuit de UEM-oplossing wordt het Work Profile beheerd en beveiligd. Over de rest van het apparaat heeft de organisatie geen controle. Met BYOD wordt de privacy van de eindgebruiker optimaal gerespecteerd, terwijl de data van uw organisatie beheerd en beveiligd wordt in een afgeschermde container op het apparaat.

COPE - Corporate Owned, Personally Enabled

Wanneer COPE gebruikt wordt, wordt het gehele apparaat beheerd en wordt er een Work Profile op gezet. De eindgebruiker is vrij om het apparaat privé te gebruiken, maar de organisatie kan policies en restrictie afdwingen over het gehele apparaat.

COBO - Corporate Owned, Business Only

COBO-uitgerolde apparaten worden volledig beheerd door de organisatie en zijn alleen bedoeld voor zakelijk gebruik. Dit betekent dat het zo geconfigureerd kan worden dat een eindgebruiker geen persoonlijk account of privé apps kan toevoegen. Dit in tegenstelling tot de BYOD en COPE scenario’s.

COSU - Corporate Owned, Single Use

Om COSU te ontsluiten, wordt het apparaat als volledig gemanaged apparaat uitgerold. Dit betekent dat de organisatie controle over het gehele apparaat heeft. Het COSU-scenario wordt vaak gebruikt als het apparaat voor één specifiek doel gebruikt wordt, bijvoorbeeld een demo unit in een winkel, een apparaat in de zorg waarbij er één app op draait voor bijvoorbeeld de prikdienst of als handscanner. Het apparaat kan in kiosk-mode volledig dichtgezet worden, waardoor gebruikers geen toegang hebben tot het OS en enkel de toegewezen app kunnen gebruiken.

Met Android Enterprise kunt u alle kanten op

Android Enterprise is onmisbaar wanneer Android-apparaten worden ingezet. Met BYOD, COPE, COBO en COSU kunt u alle kanten op en uw eindgebruikers uitrollen met een voor hun werkzaamheden passend profiel.

Neem contact met ons op voor hulp bij de configuratie

Naast hulp bij het configureren van Android Enterprise in combinatie met BYOD, COPE, COBO en COSU, adviseren we u graag over een passende UEM-oplossing. Wellicht dat MobileIron, Workspace ONE, BlackBerry of Microsoft Endpoint Manager geschikt voor u is. De Enterprise Mobility Consultants van TwentyNice helpen u graag verder. U bent van harte welkom voor een nadere kennismaking bij ons op kantoor in Diemen, nabij Amsterdam of we plannen een afspraak op afstand. Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Bel dan naar +31(0)20-8201846 of stuur een e-mail naar info@TwentyNice.com.