Android Enterprise is dé oplossing voor zakelijk gebruik van Android-apparaten. Of u nu use cases heeft voor BYOD, COPE, COBO of COSU: met een UEM-oplossing in combinatie met Android Enterprise kunt u aan de slag! Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen u graag!

Ervaren UEM consultants
Technische advies selectie UEM
Implementatie en support

Meer informatie over onze uem-oplossingen

Benieuwd naar onze uem-oplossingen? Neem gerust contact op, wij helpen u graag!

Bel: +31(0)20-8201846 Stuur een mail

De uitrolmogelijkheden van Android Enterprise

Android Enterprise is voor het eerst geïntroduceerd in Android 5.0. Lollipop. Het is geïntegreerd in het OS en te configureren door middel van een UEM-oplossing. Dankzij de uitgebreide beveiliging met meerdere lagen, risicobeperkende maatregelen en apparaatversleuteling, weet u zeker dat uw gegevens, apparaten en apps veilig zijn. Daarnaast biedt Android Enterprise een viertal uitrolmogelijkheden aan als Mobile Device Management Solutions, namelijk: BYOD (Bring Your Own Device), COPE, COBO en COSU.

BYOD - Bring Your Own Device

In een BYOD-scenario, ook wel Bring Your Own Device genoemd, wordt er een Work Profile op het apparaat aangemaakt. Vanuit de UEM-oplossing wordt het Work Profile beheerd en beveiligd. Over de rest van het apparaat heeft de organisatie geen controle. Met BYOD, Bring Your Own Device, wordt de privacy van de eindgebruiker optimaal gerespecteerd, terwijl de data van uw organisatie beheerd en beveiligd wordt in een afgeschermde container op het apparaat.

COPE - Corporate Owned, Personally Enabled

Wanneer COPE gebruikt wordt, wordt het gehele apparaat beheerd en wordt er een Work Profile opgezet. De eindgebruiker is vrij om met COPE het apparaat privé te gebruiken, maar de organisatie kan policies en restrictie afdwingen over het gehele apparaat.

COBO - Corporate Owned, Business Only

COBO-uitgerolde apparaten worden volledig beheerd door de organisatie en zijn alleen bedoeld voor zakelijk gebruik. Dit betekent dat COBO-apparaten zo geconfigureerd kunnen worden dat een eindgebruiker geen persoonlijk account of privé-apps kan toevoegen. Dit in tegenstelling tot de BYOD- en COPE-scenario’s.

COSU - Corporate Owned, Single Use

Om COSU te ontsluiten, wordt het apparaat als volledig gemanaged apparaat uitgerold. Dit betekent dat met COSU de organisatie controle over het gehele apparaat heeft. Het COSU-scenario wordt vaak gebruikt als het apparaat voor één specifiek doel gebruikt wordt, bijvoorbeeld een demo-unit in een winkel, een apparaat in de zorg waarbij er één app op draait voor bijvoorbeeld de prikdienst of als handscanner. Het apparaat kan met COSU in kiosk-mode volledig dichtgezet worden, waardoor gebruikers geen toegang hebben tot het OS en enkel de toegewezen app kunnen gebruiken.

Met Android Enterprise kunt u alle kanten op

Android Enterprise is onmisbaar wanneer Android-apparaten worden ingezet. Met BYOD, COPE, COBO en COSU kunt u alle kanten op en uw eindgebruikers uitrollen met een voor hun werkzaamheden passend profiel. Hierdoor is de oplossing voor bedrijven in uiteenlopende branches geschikt.

Neem contact met ons op voor hulp bij de configuratie

Naast hulp bij het configureren van Android Enterprise in combinatie met BYOD (Bring Your Own Device), COPE, COBO en COSU, adviseren we u graag over een passende UEM-oplossing. Wellicht dat MobileIron, Workspace ONE, BlackBerry of Microsoft Endpoint Manager geschikt voor u is. De Enterprise Mobility Consultants van TwentyNice helpen u graag verder. U bent van harte welkom voor een nadere kennismaking bij ons op kantoor in Utrecht of we plannen een afspraak op afstand in. Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Bel dan naar +31(0)20-8201846 of stuur een e-mail naar info@TwentyNice.com.